V exteriérovej časti prevádzky je konzumácia povolená len posediačky,
pričom medzi stolmi musia byť rozstupy minimálne dva metre. Nie je
povolený samoobslužný výdaj, ako je nakladanie šalátov alebo odber
pečiva. Jedlá a nápoje môže podávať len obsluhujúci personál. Obsluha
tiež musí zákazníkom k jedlu priniesť príbor zabalený do papierovej
servítky, keďže podľa vyhlášky nesmie byť pre zákazníkov voľne dostupný
na stoloch.
Hygienické zariadenia prevádzky musia byť vybavené tekutým mydlom a
papierovými utierkami a každú hodinu sa musia dezinfikovať. Rovnako je
potrebné vydezinfikovať stôl, stoličku aj jedálny lístok po každom
zákazníkovi. Stanovujú sa tiež podmienky pre umývanie riadu. Pri ručnom
umývaní kuchynského riadu sa odporúča pridať pred opláchnutím
dezinfekčný prostriedok.
Hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková zároveň pripomína, že naďalej platí zákaz konzumovať jedlá a nápoje v interiéri.